Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelgratin met een kaaskorstje recept
Aardappelgratin met een kaaskorstje recept

Aardappelgratin met een kaaskorstje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de kruiden, schud ze droog en snijd ze fijn. Roer de slagroom, de melk en ongeveer 1/4 van de kruiden door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne schijven. Leg de aardappels in lagen in een grote platte ovenschaal. Giet de kruidenroom erover. Rasp de kaas en strooi hem eroverheen. Bak de aardappelschotel in een voorverwarmde oven op 175 graden C. in 50 minuten goudbruin. Dek de schotel eventueel af met aluminiumfolie. Was de sla en de tomaten, schil en was de wortel. Snijd de tomaten doormiddeen en rasp de wortel. Vermeng de azijn met wat suiker, zout, peper, mierikswortel en de rest van de kruiden. Klop de olie erdoor. Maak de salade aan met de dressing. Dien de salade op met de gratin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappelgratin met een kaaskorstje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven