Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelgratin recept
Aardappelgratin recept

Aardappelgratin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd deze met een hakmes in dunne partjes van circa 2 mm. Spoel deze af onder koud water en laat ze uitlekken.
Pak een steelpan of kookpan en doe hierin de schijfjes met de room, teentjes knoflook (plet deze met de zijkant van het hakmes), nootmuskaat, boter en laurierblad. Doe hierna aromat en peper op gevoel erbij. Roer alles door elkaar en zet dit op een laag vuur.
Af en toe roeren.
Verwarm de oven voor op 150 graden celsius.
Zet het vuur uit en meng een kwart a half zakje geraspte kaas door het mengsel. Doe dit mengsel in zijn geheel in een ovenschaal en zet circa 45 minuten in de oven. Zet de oven de laatste tien minuten op 180 graden celsius voor een goudbruin korstje.

Serveersuggesties

Eventueel light slagroom of kaas kan ook.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappelgratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven