Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappel-witlof ovenschotel recept
Aardappel-witlof ovenschotel recept

Aardappel-witlof ovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


De puree:
Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout.
Giet ze af en laat ze even droogstomen.
Pureer de aardappelen met een pureestamper en stamp er de gekruide uitjes doorheen.
Splits de beide eieren en zet de eiwitten apart.
Kluts de beide eidooiers door de room en roer het mengsel door de puree.
Roer de geraspte kaas en de roomboter door de puree.
Maak de puree op smaak met zout, peper en versgeraspte muskaatnoot.
Klop het eiwit stijf en spatel het door de puree.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.

De witlof:
Was de witlof, halveer de stronkjes en kook ze gedurende 10 minuten in kokend water.
Laat ze uitlekken en haal de harde kern eruit.

De schotel:
Fruit de gesnipperde sjalotten in een eetlepel boter. Als ze lichtbruin zijn, roer er dan een theelepel zoete paprikapoeder door en laat ze op restwarmte verder smoren.
Schep de puree in een keramische ovenschotel (diameter 26 cm) en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de helft van de sjalotten over de puree.
Leg de gekookte witlof, met de punten naar het midden van de schotel gericht, op de puree en druk ze goed aan.
Strooi de kaasblokjes en de rest van de gebakken sjalotten over de puree en bak de schotel gedurende 22.5 minuten in het midden van de oven.

Serveersuggesties

Serveer bij de schotel vegetarische ballen.(zie receptenboek van hela).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappel-witlof ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Aardappel-witlof ovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Bedankt Jelka voor je positieve reaktie. Leuk om te horen dat een recept wordt gewaardeerd. Groetjes hela.
    Hela gaf dit recept op 25 maart 2011 5 uit 5 sterren
  • Superlekker recept,heb alleen de jonge kaas vervangen voor de pittig belegen. P.s. Ik krijg zelf ook weinig racties,maar daar doen we het toch niet alleen voor?Alhoewel het wel leuk is om een posit... Lees reactie
    Jelka gaf dit recept op 23 maart 2011 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven