Aardappel, ui en brietaartjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een rechthoekige lage bakvorm van 25 x 30 cm licht in.
  2. Leg de velletjes op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een grote lap.
  3. Bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm ermee en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Zet 15 min.
  5. in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  7. Kook de 3-4 min voor.
  8. Giet af en laat afkoelen.
  9. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur, voeg de ui toe en bak 2-3 min tot ze zacht zijn.
  10. Doe de en de helft van de tijm erbij, bak nog eens 1 min.
  11. en laat iets afkoelen.
  12. Bestrijk het deeg met de , leg de ui erop en verdeel de en erover.
  13. Klop de met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper.
  14. Schenk over de taart.
  15. Bestrooi met de rest van de tijm en bak 20-25 min tot de taart goudbruin en stevig is.
  16. Snijd in stukken en serveer warm met een salade.
  17. Bereiden ca. 25 min/ wachten 15 min/ oven ca. 25 min.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en brie
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in brie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
910 kcal
45%3640 kcal
Vetten
40 g.
58%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
77 g.
29%308 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel, ui en brietaartjes