Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappel, ui en brietaartjes recept
Aardappel, ui en brietaartjes recept

Aardappel, ui en brietaartjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een rechthoekige lage bakvorm van 25 x 30 cm licht in. Leg de velletjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een grote lap. Bekleed de bodem en zijkanten van de bakvorm ermee en prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 15 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Kook de aardappels 3.5 min voor. Giet af en laat afkoelen. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur, voeg de ui toe en bak 2.5 min tot ze zacht zijn. Doe de knoflook en de helft van de tijm erbij, bak nog eens 1 min. en laat iets afkoelen. Bestrijk het deeg met de mosterd, leg de ui erop en verdeel de aardappels en brie erover. Klop de eieren met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper. Schenk over de taart. Bestrooi met de rest van de tijm en bak 20- 25 min tot de taart goudbruin en stevig is. Snijd in stukken en serveer warm met een salade. Bereiden ca. 25 min/ wachten 15 min/ oven ca. 25 min.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappel, ui en brietaartjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven