Aardappel-laagjestaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Braadpan
  • Magnetron
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Vet een hoge ovenschaal in met (vloeibare) boter.
    Was de prei en snij deze in halve ringen.
  2. Snipper de ui.
    Verhit wat olijfolie in een wok of braadpan en bak daarin de ui, prei, en aan.
  3. Breng op smaak met en peper.
    Schil de (gewone en zoete) en snij ze in plakjes van een paar milimeter dik.
    Leg de helft van de gewone aardappelschijfjes in de ovenschaal.
  4. Spreid er een beetje basilicumpasta over (niet teveel, gaat snel overheersen!).
    Schep hierop 1/3 van het preimengsel.
    Leg hierop de helft van de zoete aardappelplakjes en spreid hier een beetje basilicumpasta overheen en schep hier weer 1/3 van het preimengsel op.
  5. Ga zo door, eindig met een laagje zoete aardappel.
    Giet de room over de schotel.
    Rasp de kaas heel fijn en meng er (1 - 2 tl) door.
  6. Strooi dit mengsel over de schotel.
    Bak de schotel in ong. 25 minuten gaar in de combi-magnetron: 190 graden + 270 watt. (Geen combimagnetron?
  7. Bak de schotel dan op 210 graden in 50 minuten gaar. )
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en vloeibare boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom, parmezaanse kaas, vloeibare boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kookroom, parmezaanse kaas, vloeibare boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
577 kcal
28%2308 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel-laagjestaart