Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappel-duchesse met roomkaas recept
Aardappel-duchesse met roomkaas recept

Aardappel-duchesse met roomkaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil en was de aardappelen. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en prak ze fijn met een pureestamper of een mixer. Verkruimel de roomkaas erboven en meng dit door de puree, blijf net zolang roeren tot de roomkaas gesmolten is.
Klop het ei met de eidooiers los en meng ze door de aardappelpuree. Voeg naar smaak zout, peper en nootmusktaat toe.
Schep de puree in een spuitzak met grove kartelmond en spuit 24 rozetten op een beboterde bakplaat. Smelt de boter in een steelpan en druppel met behulp van een theelepel op elke rozet wat boter.
Bak de rozetten in het midden van de voorverwarmde oven (200 graden celsius) in ca 10 minuten goudbruin. Haal de rozetten voorzichtig met een pannenkoekenmes van de bakplaat en zet ze op een schaal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappel-duchesse met roomkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven