Home-made gehaktbal met andijvie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kneed gehakt, , kruim, , en goed door elkaar in een kom.
  2. Vorm hiervan 4 gave ballen zonder scheuren.
  3. Doe de bloem in een diep bord, rol de ballen erdoorheen en bedek ze goed.
  4. Verhit 40 gram in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
  5. Bak de gehaktballen in ca. 10 minuten rondom bruin op een matig vuur.
  6. Schud ze daarbij geregeld om.
  7. Voeg dan 400 mililiter water met de Buisman en de aardappels toe.
  8. Laat alles 20 minuten koken onder deksel.
  9. Kook de 10 minuten in een bodempje water met wat , laat hem uitlekken en schud hem op met de overige .
  10. Vet een ondiepe ovenschaal in met wat en spreid daar de op uit.
  11. Neem met een schuimspaan de gehaktballen en de aardappels uit de pan.
  12. Bewaar het stoofvocht.
  13. Leg de ballen midden op de met de eromheen, bestrooi met .
  14. Maak een glad papje van de en 2 eetlepels water.
  15. Roer dat door het stoofvocht.
  16. Laat het al roerend koken tot het bindt.
  17. Schep wat saus over de gehaktballen en schenk de rest in een juskom.
  18. Je kunt ook de bereiden met een melksaus, goed heet laten worden in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
405 kcal
20%1620 kcal
Vetten
31 g.
44%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Home-made gehaktbal met andijvie