Ingrediënten

+ -
print

Naar keuze:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Klop het los en houd ongeveer 2 theelepels apart.
  2. Meng het met de en .
  3. Voeg een snufje toe.
  4. Snijd de in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag.
  5. Kneed alles snel tot een glad deeg.
  6. Druk het deeg in een ronde koekvorm van 26 cm doorsnee.
  7. Bestrijk de bovenkant van de koek met de rest van het losgeklopte .
  8. Trek met een vork ondiepe lijnen in het deeg.
  9. Bak de koek in 25 minuten gaar en lichtbruin op 180 graden C.
  10. Laat hem voor het aansnijden even afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
624 kcal
31%3744 kcal
Vetten
27 g.
39%162 g.
Waarvan verzadigd
9 g.
46%54 g.
Waarvan onverzadigd
5 g.
17%30 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
34%12 g.
Koolhydraten
85 g.
32%510 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
6 mg.
0%36 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hollandse boterkoek