Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op ca. 225 graden C, hetelucht ca. 200 graden C.
  2. Een grote pan met dikke bodem gebruiken.
  3. De kipstukken wassen, droogdeppen met keukenpapier, bestrooien met en .
  4. De kipstukken in de hete oven ca. 40 minuten braden, de 2 of 3 keer draaien en met het vet bedruipen (Eventueel de kipstukken vooraf bruinen op het fornuis).
  5. De oven terugschakelen naar ca. 160 graden C.
  6. De uit de pan nemen (even warmhouden in de oven in ovenschaal), de braadpan op een zacht pitje op het gas zetten en bij het braadvocht de sambal, de , de suiker en een scheut (1 á 2 deciliter) water doen, al roerend even opkoken.
  7. De kipstukken terug in de pan doen, goed omroeren en bedruipen zodat alle in de saus is gewenteld.
  8. De nog een half uurtje nabraden in de oven zodat de saus goed in de kan trekken.
  9. Serveren met rijst.
25
25
25

Variaties op Hete kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hete kip
VariatieAantalGang
Hete kip21Gevogelte
Hete kip met rijst3Rijstgerechten
Hete kip met komkommersalade2Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • javaanse suiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bakboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in javaanse suiker
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
64 kcal
3%256 kcal
Vetten
15 g.
21%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hete kip