Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De hertenhaasjes licht kruiden met en zout.
    Daarna in de hete snel rondom goed dichtschroeien.
  2. Laat daarna nog ca. 2 min.
  3. per zijde mooi bruin worden.
  4. Uit de pan halen en op een voorverwarmd bord leggen.
  5. Afdekken met aluminiumfolie en laten nagaren in de oven op 90° C.
    Doe de rode bij het braadvocht in de pan.
  6. Laat even op hoog vuur de alcohol verdampen (zonde!).
  7. Voeg een scheutje water toe en het halve bouillontablet.
  8. Reduceer op hoog vuur tot de helft.
  9. Doe de erbij en laat opnieuw op hoog vuur inkoken tot de helft.
  10. Bind heel licht met een beetje maïzena, opgelost in koud water.
  11. Breng op smaak met zout en .

    Snijd de hertenhaasjes in dikke plakken.
  12. Leg deze dakpansgewijs op voorverwarmde borden.
    Voeg de uittredende vleessappen toe aan de saus en roer nog een keer goed door.
  13. Lepel de saus over de haasjes.
  14. Geef er aardappelpuree bij en een echte wintergroente zoals gewokte spruitjes (recept), rode kool of schorseneren.
  15. Serveer er ook wat stoofpeertjes of cranberry compote bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en bouillon
  • boter, bouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
44 kcal
2%176 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hertenbiefstuk met rode portsaus