Heldere kippensoep van hele soepkip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de goed schoon onder stromend water.
  2. Verwijder de restjes van de veren.
  3. Zet de op in een grote ketel met voldoende water, zodat ze helemaal onder staat.
  4. Het maagje en de nek mogen er eventueel bij.
  5. Breng het water zachtjes aan de kook en verwijder met een schuimspaan regelmatig het schuim.
  6. Wanneer zich geen nieuw schuim meer vormt, dan pas de overige ingrediënten toevoegen:
  7. de gepelde, hele , het waspeentje, de , de en de bouillonblokjes.
  8. Het takje bewaart u voor de garnering.
  9. Laat de kip met de deksel op de pan op een laag vuurtje minimaal 2 uur trekken.
  10. Het vlees moet goed loslaten van het bot.
  11. Zet het vuur uit en laat de soep eerst wat afkoelen om u niet te verbranden.
  12. Neem de soepkip uit de pan en houd hem apart om er later ragout van te maken. (zie mijn recept:
  13. Gevulde pasteitjes met kippenragout) Verwijder met de schuimspaan ook de , waspeen, en .
  14. Voeg de toe en kook hem in enkele minuten gaar.
  15. Hak de fijn en voeg hem toe aan de soep maar breng ze nou niet meer opnieuw aan de kook.
  16. Haal enkele stukjes kippenvlees van het bot, snijd het klein en voeg het toe aan de soep.
  17. Als u het maagje had meegetrokken kunt u dat nu ook heel fijn snijden en erbij doen.
  18. Breng de soep tot slot op smaak met eventueel wat of een stukje bouillonblokje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes en vermicelli
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
101 kcal
5%808 kcal
Vetten
7 g.
10%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Heldere kippensoep van hele soepkip