Havermoutmuffins
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van JW8
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190.
Roer de door het kokende water en laat het mengsel 20 minuten rusten. - Roer met een mixer de suiker door de gesmolten boter tot een romig mengsel ontstaat.
- Klop de erdoor.
- Roer de meel, en door elkaar.
- Voeg het romige mengsel toe en lepel tenslotte voorzichtig de erdoor.
- Giet het mengsel in een ingevette muffinvorm en bak de muffins gaar in 20-25 minuten.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- havermout en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
- rietsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per muffin | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 179 kcal | 8% | 2148 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 11% | 24 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 8% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 324 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 12 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |