Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe 40 gram boter in de koekepan.
  2. Als het schuim weggetrokken is de reepjes rauwe krokant bakken.
  3. Goed roeren zodat ze niet verbranden.
  4. Voeg daarna eerst de uitjes en knoflook toe.
  5. Goed doorroeren en even laten meebakken.
  6. Voeg daarna de champignons of toe.
  7. Goed doorroeren en dan het vuur laag zetten en 6 minuten laten sudderen (zonder deksel).
  8. Strooi er daarna de 2 theelepels overheen en roer goed.
  9. Voeg dan de , creme fraiche en toe en laat de kaas goed smelten.
  10. Dus goed blijven roeren.
  11. Zet het vuur wat hoger en doe er dan de gare kipreepjes en de doorheen en roer alles nogmaals goed door elkaar.
  12. Breng dan op smaak met wat zout en peper.
  13. Laat dit mengsel iets afkoelen.
  14. Als het ontdooid is, ga je het uitrollen tot de lap groot genoeg is om de springvorm bodem en de randen te bekleden.
  15. Rol het deeg uit met een deegroller tussen een paar flinke stukken huishoudfolie.
  16. Druk het deeg goed aan in de vorm en prik in de bodem een paar gaatjes met een vork.
  17. Vervolgens doe je het kipmengsel in de springvorm.
  18. Dan zet je de vorm midden in de (voorverwarmde) oven op een bakplaat en bak je de hartige taart in 30-35 minuten op 180 graden C.
  19. Als hij iets te donker begint te worden, dan leg er maar een stuk aluminiumfolie op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en roomkaas
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hartige taart met kip en paddestoelen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg lekker en goed te maken.
Kees G 17 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
621 kcal
31%2484 kcal
Vetten
40 g.
57%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
49 g.
19%196 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige taart met kip en paddestoelen
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • hartige taarten
  • Hartige taart met kip en paddestoelen