Hartige bladerdeeghapjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Het spek in kleine blokjes snijden en in een koekenpan op laag vuur in eigen vet lichtbruin bakken.
  2. Pan van het vuur halen, met keukenpapier eventueel vet wegdeppen.
  3. Oven voorverwarmen op 220 graden C.
  4. Ondertussen het diagonaal doormidden snijden, dus driehoekjes ervan maken.
  5. Als je van houd, meng je deze door het afgekoelde spek.
  6. Je maakt de randen van de -driehoeken nat en vouwt deze dubbel, dus het blijft een driehoek.
  7. Een kant druk je samen zodat er een puntzakje ontstaat dat je vult met spek (en ), daarna druk je het zakje (met een vork) goed dicht.
  8. Dit doe je met alle driehoekjes, die vervolgens 15 tot 20 minuten in de oven gaan.
  9. Eventueel kun je varieren met uitgedrukte vormpjes, alleen / alleen spek en je kunt het nog versieren (om verschillende smaken te herkennen) door met een schaar in de bovenkant te knippen en de puntje om te vouwen.
  10. Je kunt ook het driehoekje plat leggen en over de lange kant de 2 punten naar elkeer toe vouwen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
257 kcal
12%771 kcal
Vetten
17 g.
24%51 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige bladerdeeghapjes