Harissa

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. De rode zijn erg scherp, dus draag als het even kan plastic handschoenen bij de verwerking ervan.
    Snijd de uiteinden van de en haal de pitjes er uit.
    Leg de in een kom water gedurende 30 minuten.
    Pel de knoflooktenen.
  2. Laat de uitlekken.
    Doe de en de in een foodprocessor en hak alles zeer fijn.
    Doe het mengsel in een kom en voeg er het , de gemalen en het karwijpoeder aan toe en 5 centiliter water.
  3. Meng alles goed.
    Doe de harissa in een potje.
  4. Bewaar koel en donker.
    Lekker bij verschillende gerechten.
25
25
25

Variaties op Harissa

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Harissa
VariatieAantalGang
Harissa4Bijgerechten
Milde harissa1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Harissa heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Precies! Harissa is 100% Tunesisch en wat ik ook een onzin vind, is dat veel cite's zeggen dat het een Noord-Afrikaans "gerecht" is, terwijl ik heel wat Marokkanen en Algerijnen ken, die er nooit van ... Lees reactie
Tunis 28 september 2014
Couscous is ook niet Marokkaans, de berbers in Noord-Afrika waren de eerste die dit gerecht maakten, en die wonen daar tot de dag van vandaag nog steeds in Marokko, Tunesie, Algerije en Libie.
qwerty129 12 augustus 2012
Klopt. Harissa is Tunesisch maar couscous en muntthee zijn wel degelijk Marokkaans!
Tunes 14 mei 2012
Harissa is absoluut Tunesisch! Maar omdat Turkse en Marokkaanse winkels het verkopen en er geen specifieke Tunesische winkels zijn, krijgt het een Marokkaanse stempel.
Leila 29 maart 2012
Harissa is ook Tunesisch. Ik heb gemerkt dat bij veel Noord Afrikaanse gerechten/producten, de label "uit Marokko" geplaatst krijgen. Zo gaat dat met de couscous, de muntthee etc. Jammer...
Samara 14 februari 2012
Harissa is toch tunesisch???? dat dacht ik tenminste
lilly_italia 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
16 kcal
0%64 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Harissa