Zalmterrine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm

Bereidingswijze

  1. Roer de en de crème fraiche door elkaar.
  2. Was de kruiden en hak ze fijn op een beetje na.
  3. Verdeel de crème in twee delen.
  4. Roer door de ene helft de kruiden en de ander de .
  5. Breng beide op smaak met .
  6. Bekleed een rechthoekige vorm (lengte ca 22 cm inhoud ca 1,25 liter) met folie.
  7. Bestrijk de sneetjes aan één kant met de mierikswortelcrème.
  8. Verdeel de helft van de ander crème over de bodem van dde bakvorm.
  9. Leg er 3-4 plakjes licht overlappend overheen.
  10. Leg hierop 2 sneetjes met de crème naar beneden.
  11. Besmeer het laagje vervolgens met de helft van de kruidencrème.
  12. Leg hierop 3-4 plakjes .
  13. Vul de bakvorm nu afwisselend met het brood, de (op 3-4 plakjes na) en de rest van de crème het bovenste laagje moet zijn.
  14. Bedek de vorm met de folie, Zet minstens 1 uur in de koelkast, verwijder de folie en beleg met de rest van de en garneer met .
25
25
25

Variaties op Zalmterrine

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zalmterrine
VariatieAantalGang
Zalmterrine1Koud

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roggebrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
10 kcal
0%100 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmterrine