Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Visbitterballen recept
Visbitterballen recept

Visbitterballen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pocheer de scholvisfilets 6 minuten in de hete bouillon. Snijd de gare vis in stukjes en vul het voch aan met water tot 2 deciliter. Smelt de boter, maar laat het niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer het goed door elkaar. Voeg van det vuur af beetje bij beetje het visvocht toe en roer het tot een gebonden saus. Voeg de vissstukjes toe en breng het op smaak met zout. Snijd de peterselie fijn en voeg het toe aan de ragout. Splits het ei en voeg de eidooier toe aan de ragout. Strijk de massa uit op een platte schaal en laat het afgedekt in de ijskast opstijven en ijskoud worden. Verdeel de massa in 12 gelijke delen en vorm er met natte handen 12 bitterballen van. Let op dat ze egaal glad zijn. Doe het paneermeel op een bord. Rol de bitterballen door het paneermeel en vorm ze met de hand even bij. Haal ze nog twee keer door het paneermeel en schud het overtollige paneermeel eraf. Verhit de frituurpan op 180 graden C. en bak de bitterballen in gedeelten langzaam bruin en gaar. Laat ze uitlekken er serveer de visbitterballen met honingmosterd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit visbitterballen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven