Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanille suikerharten recept
Vanille suikerharten recept

Vanille suikerharten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de boter, suiker en vanille essence in een kom met een mixer met garde tot een lichte, luchtige massa.
Voeg het ei toren roer alles goed door elkaar.
Zeef de bloem erbij en roer het geheel met een pollepel tot een zacht deeg.
Verdeel het deeg in tweeŽn, maak er twee platte schijven van, wikkel die in huishoudfolie en leg ze een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op honderdtachtig graden celcius.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot deeglappen van 5 mm dik.
Steek met een hartvormige steker hartjes uit het deeg: rol rol deegresten opnieuw uit en steek daar ook hartjes uit.
Leg ze 4 cm van elkaar op de bakplaten, bestrooi ze met suiker en druk de suiker even aan.
Bak de koekjes acht tot tien minuten in de oven of tot de randen licht goudbruin kleuren.
Laat ze even op de bakplaten liggen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.

Je kunt de vanille suikerharten in een luchtdichte doos maximaal een week bewaren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vanille suikerharten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven