Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tortilla rolletje met komkommer, ham en bieslook recept
Tortilla rolletje met komkommer, ham en bieslook recept

Tortilla rolletje met komkommer, ham en bieslook


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Rolletje met komkommer, ham, kruidenkaas en bieslook in tortilla, kan ruim van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Een lekker koud hapje voor bijvoorbeeld verjaardagen. Het aantal komkommers en ham is afhankelijk van aantal te maken wraps, 1 komkommer = 4 wraps. Van voorverpakte gesneden achterham gaan er 2 plakken op 1 tortilla. Philadelphia roomkaas met bieslook is aan te raden voor dit gerecht, maar elke andere roomkaas kan natuurlijk ook. Schil de komkommer en snijd deze verticaal in vieren zodat er 4 lange repen komkommer ontstaan. Haal de vochtige zaadjes aan de binnenkant van de 4 repen komkommer weg en dep de komkommer licht af zodat deze niet te vochtig is. Pak 1 tortilla wrap en smeer deze helemaal in met roomkaas. Veel of weinig roomkaas gebruiken naar smaak. Leg plakken ham in het midden op de tortilla (op het breedste punt van de tortilla dus), zodat deze over de gehele breedte is bedekt met ham. Leg ook een paar verse stokjes bieslook over dezelfde breedte op de ham. Leg de komkommer onderaan op de tortilla zodat deze de hele breedte van de tortilla bestrekt en rol de tortilla op met de komkommer erin. Even laten liggen met wellicht iets zwaars erop zodat de tortilla goed blijft plakken met de roomkaas. Kan in de koelkast ongesneden worden bewaard met aluminiumfolie eromheen zodat de wraps goed vers blijven. Bij het serveren de rol schuin in reepjes snijden van ongeveer 2 cm breed en direct serveren. Na het maken van de eerste wrap kan je een stukje proberen (het kontje of tweede reepje) om te oordelen of je vind dat er genoeg kruidenkaas opzit en dit voor de volgende wraps aanpassen naar eigen smaak.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tortilla rolletje met komkommer, ham en bieslook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven