Tomaten-sjalottentaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Vet een taartvorm met een doorsnede van 20 cm in met .
  3. Bestrooi hem met .
  4. Meng de met tot een kruimelige massa.
  5. Voeg al roerend de met toe.
  6. Bestuif het werkvlak met en kneed het deeg kort tot een bal.
  7. Zet de deegbal afgedenkt met plastic-folie 30 minuten in de ijskast.
  8. Meng de met .
  9. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
  10. Pel de tomaten en snijd ze in plakjes.
  11. Pel de en snijd ze in ringetjes.
  12. Snijd de in plakjes.
  13. Bedek de taartbodem met vetvrij papier en leg er een laag bonen op.
  14. Bak de bodem in het midden van de oven 15 minuten.
  15. Neem de bodem uit de oven, verwijder de bonen met papier en laat het afkoelen.
  16. Bestrijk de taartbodem met het mosterdmengsel.
  17. Verhit de in een koekenpan en fruit de met tomaten 10 minuten op laag vuur.
  18. Neem de pan van het vuur en giet het vocht af.
  19. Verdeel het tomatenmengsel over de taartbodem.
  20. Meng de met en basilicum en verdeel het mengsel over de taart.
  21. Bestrooi het gerecht met de .
  22. Bak de taart in het midden van de oven in 25 minuten bruin en gaar.
  23. Snijd de taart in punten en leg ze op een serveerschaal.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, kaas
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
293 kcal
14%1758 kcal
Vetten
16 g.
23%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomaten-sjalottentaart