Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal-ei recept
Sambal-ei recept

Sambal-ei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit geheel heb ik overgenomen van mijn vader. Ik moest goed opletten want hij werkt niet met een theelepel hier en eetlepel daar. Eerst kook je de eieren hard. Dan snijd je de 2 uitjes fijn, niet snipperen maar gewoon fijntjes en gooit deze in een pan met hete olie. Weliswaar niet op een te hoog vuurtje want dan brand het aan. Vervolgens snijd je 2 rode pepers fijn (je kan de helft van de pitjes eruit laten voor iets minder pittig). Doe 2 eetlepels sambal erin. Dan gooi er op gevoel een beetje ve-tsin, paprika poeder, kerriepoeder, wat witte,zwarte, groene peper, en een hééél klein beetje trassie oedang in. Doe als laatst de knoflook, een theelepel of een teentje, een theelepel sereh (lemon grass) en een half theelepeltje djahe (gemberpoeder). Vervolgens op gevoel een beetje water erin zodat je een papje krijgt. En dan snijd je de eieren door midden en leg je ze er 3 tot 4 minuutjes in. En smullen maar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal-ei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sambal-ei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies

  • Mensen laat de Ve-stin er echt uit, dit is een materiaal dat zeer slecht is voor de gezondheid. En voegt niets toe aan de smaak van het gerecht. @Marloes De rest van de kruiden schaf je een keer aa... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 14 november 2014 3 uit 5 sterren
  • Het lijkt me heel lekker maar er moeten zoveel (hete) kruiden in dat het toch heel duur wordt als je die allemaal nog moet kopen. En het zal wel heel erg heet zijn. Ik ga het toch proberen. Hopelijk v... Lees reactie
    Marloes gaf dit recept op 22 februari 2014 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven