Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salmon skin sushi recept
Salmon skin sushi recept

Salmon skin sushi


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst in 110 mililiter water. Als de rijst droog is, spatel dan een mengsel van de rijstazijn, mirin en suiker er doorheen. Normaal gesproken maak je natuurlijk meer rijst voor de overige sushi rollen, maar dit is genoeg voor dit recept. Bak omeletjes van de kwarteleitjes in de poffertjespan en snijd elk in 2 helften. Bak de zalmfilet op hoog vuur op de huid, totdat je de huid makkelijk los kunt trekken. De filet gebruiken we voor andere sushi. In dit gerecht alleen de huid. Bak de huid uit in ruim grof zout, totdat hij zo hard en krokant is als chips. Knip de huid in reepjes van 1 cm breed. Snijd de surimi sticks doormidden in de lengte. Snijd van de komkommer een stuk van 10 cm, verwijder de zaadjes, en snijd van het vruchtvlees 4 dunne reepjes. De rest gaat weer door de andere sushi. Spreid helft van de rijst uit over het eerste vel nori, en beleg het met reepjes zalmhuid, surimi, komkommer en ei, gebruik ongeveer de helft. Rol de sushi en snijd hem in 8 gelijke stukken. Herhaal dit voor de tweede rol met de overige ingredienten. Uiteraard serveren met wasabi en sojasaus.

Allergenen Informatie

Voor dit salmon skin sushi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven