Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Runderballetjes met roomsaus recept
Runderballetjes met roomsaus recept

Runderballetjes met roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de sjalotjes fijn. Klop het ei los. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit de sjalotjes in 5 minuten glazig. Kneed het gehakt met de sjalotjes, ei, melk, paneermeel en aardappelen tot een smeuig mengsel. Laat het mengsel afgedekt 1/2 uur in de ijskast opstijven. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de balletjes al roerend rondom bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Voeg de bloem al roerend toe aan het achter gebleven bakvet en bak het even mee. Voeg al roerend de bouillon met room toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus nog 2 minuten zachtjes doorkoken en breng hem op smaak met zout.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit runderballetjes met roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven