Quiche Lorraine, zalmvariant

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Taartvorm
  • Bakvorm
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Zeef de en het boven een kom.
  3. Snijd de koude boter met twee messen in stukjes door de .
  4. Prak de stukjes boter met een vork door de .
  5. Meng lepel voor lepel het door dit mengsel.
  6. Kneed het tot een bal en verpak die in plastic folie.
  7. Het deeg kan ook in een keukenmachine worden gemaakt.
  8. Leg de deegbal een half uur in de koelkast.
  9. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  10. Rol de deegbal op het met bestoven aanrecht uit tot een ronde lap, iets groter is dan de taartvorm.
  11. Beboter de bakvorm.
  12. Leg de deeglap in de vorm.
  13. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
  14. Meng de met de en klop hier de in los.
  15. Roer er een beetje door en de door.
  16. Bereiden:
  17. Leg de plakken op de deegbodem in de vorm.
  18. Giet het eimengsel erop.
  19. Bestrooi met de geraspte .
  20. Bak de quiche in circa 30- 40 minuten gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter, yoghurt, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, yoghurt, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
228 kcal
11%1824 kcal
Vetten
11 g.
15%88 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%16 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Quiche Lorraine, zalmvariant