Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pikante kiphapjes recept
Pikante kiphapjes recept

Pikante kiphapjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilets in gelijke, niet te kleine stukken. Besprenkel ze met het limoensap en kruid ze met flink wat peper uit de molen. Zet ze 10 minuten koel weg. Spoel de pepertjes. Bak ze in een bodempje olijfolie, op een hevig vuur, tot de schilletjes loskomen. Laat ze wat afkoelen. Haal de schilletjes eraf, snijd ze doormidden en verwijder zorgvuldig de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de pepertjes in grote stukken. Pel de knoflookteentjes. Pers ze uit over de bloem. Kruid de bloem met flink wat peper uit de molen. Dep de blokjes kip droog en wentel ze in de gekruide bloem. Bak ze in 3 tot 4 minuten goudbruin in hete frituurolie van 170 C. Steek de blokjes kip en de stukjes chilipeper op houten prikkertjes. Bestrooi met wat grof zeezout. Schik ze op een bedje van groene sla.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pikante kiphapjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven