Palingbroodjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef de in een ruime kom.
  2. Maak de aan met lauwe .
  3. Roer er daarna de rest van de door.
  4. Laat de in een steelpannetje langzaam smelten.
  5. Maak in de een kuiltje en giet daar zowel het gistmengsel als de gesmolten in.
  6. Voeg het toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Kneed er met koude handen een mooi soepel deeg van.
  8. Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek gedurende 1/2 uur op een lauwwarme plaats rijzen.
  9. Verwijder de graten uit de en snijd de in mootjes van 10 centimeter.
  10. Bestrooi ze met en en besprenkel ze met wat citroensap.
  11. Kneed het deeg nogmaals goed door en rol het op uw werkblad uit tot een vierkante lap van 1/2 centimeter dik.
  12. Snijd er lapjes van 10 bij 12 centimeter van.
  13. Leg op ieder deegplakje een mootje .
  14. Bevochtig het deeg langs de met wat water en rol de lapjes op.
  15. Druk de sluitnaad goed aan met een vork.
  16. De zijkanten van het rolletje laten we open zodat de zichtbaar blijft.
  17. Leg de broodjes met de sluitnaad naar beneden op een ingevette bakplaat.
  18. Laat ze afgedekt met huishoudfolie nogmaals een 1/2 uur narijzen.
  19. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  20. Roer het los met een eetlepel water en bestrijk hiermee de broodjes.
  21. Plaats ze in het midden van de oven en bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin.
  22. Leg ze op een rooster buiten de oven afgedekt met folie en een paar handdoeken.
  23. Ze garen dan nog wat na.
  24. Serveer ze lauwwarm of koud.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paling is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
274 kcal
13%1096 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Palingbroodjes