Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Meringuestengels met Parmezaanse kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op 90C. Klop de eiwitten op hoge snelheid met een handmixer of in de keukenmachine ongeveer 1 minuut. Het schuim moet glad en luchtig zijn. Klop verder tot je een mooie witte mousse krijgt met mooie pieken. Voeg de suiker nu lepel na lepel toe (klop nog zon 20-30 seconden voor het toevoegen van een eetlepel suiker). Voeg zout en peper en ga door tot alle ingredienten verwerkt zijn. Sneeuw moet 6-maal het oorspronkelijke volume hebben en moet stevig, glad en glanzend zijn.

Vul de spuitzak met meringue. Spuit ongeveer 16 cm lange strepen op de bekleedde bakplaat. De ruimte tussen de stokken moet ongeveer 4 cm zijn.

Bak de stengels ca. 20 minuten, haal ze eruit, maar doe de oven nog niet uit. Bestrooi de stengels met de Parmezaanse kaas en zet ze terug in de oven voor nog 7.5 minuten tot de kaas gesmolten is. Laat ze na het bakken nog vijf minuten op de bakplaat rusten en zet ze vervolgens op een plateau.

Serveersuggesties

Meringuestengels zijn heel geschikt als voorgerecht voor op feestjes. Hoewel ze delicaat zijn, smaken ze echt interessant.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit meringuestengels met parmezaanse kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven