Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lemper recept
Lemper recept

Lemper


Ingrediënten


Bereidingswijze


De ketan 's avonds, zonder te wassen, in een bak water laten weken. Zet onderin de rijststomer een bodem water (± 5 cm) en breng dit aan de kook. De ketan met de daun pandanbladeren in de gaatjespan van de stomer en snipper de santen erop. Haal wat water uit de onderste pan en schenk dit over het geheel en roer dit goed door elkaar. Sluit de pan steeds goed af. Herhaal dit tot de ketan gaar is. Laat de ketan afkoelen en verwijder de daun pandan. Voor de vulling: De fijngesneden sjalotjes, peper, laos, ketumbar, kemirienoten, zout, trassi, kurkuma goed stampen en fijnwrijven. Het mengsel in de arachideolie fruiten en het gehakt, de kip of de gestoomde makreel mee bakken tot alles gaar is. Het mengsel in een schaal met keukenpapier laten uitlekken. Lemper's rollen: Elke hand in een boterhamzakje stoppen wat geolied is. Op één hand vulling stoppen en plat maken in een rolletje. De ketan uitrollen van handbreedte en de vulling op de ketan leggen. Snij de ketan zo af dat er genoeg ruimte is dat de onder- en bovenkant elkaar overlappen en een rol ontstaat. Op een rechthoekig stukje vershoudfolie leggen, dichtvouwen als een toffee en goed strak oprollen. Nu nog opwarmen in rijststomer/magnetron.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lemper recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven