Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lemper recept
Lemper recept

Lemper


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Spoel de ketan (kleefrijst) eerst met wat water schoon. Zet de rijst met 800 milliliter water op en kook hem als gewone rijst. Voeg, als het water kookt, een mespuntje zout en het stukje kokosblok toe. Roer voorzichtig een keer om en laat de ketan als rijst gaar worden in ongeveer 10 minuten. Vervolgens laat je de ketanrijst even stomen. Doe de rijst in de stoompan en laat het ongeveer 15 a 20 minuten stomen. Schep de ketan, als die gaar is, op een grote schaal en spreid hem goed uit om hem te laten afkoelen. Fijngesnipperde uien, knoflook, fijngeraspte kemiries en alle kruiden in een vijzel fijn wrijven. Laat 2 eetlepels olie warm worden en fruit hierin dit mengsel. Vervolgens de stukjes kipfilet erbij doen of het gehakt. Mee laten bakken totdat het gaar is. Peper en zout naar smaak toevoegen. De vulling is nu klaar. Goed laten afkoelen. Nu kunnen we de rijstrolletjes gaan vormen en vullen. Gebruik plastic handschoenen want de kleefrijst, de ketan, plakt! Neem een stuk alumiumfolie of plastic folie en bestrijk het wat met olie. Leg een eetlepel kleefrijst op een stukje folie en druk dit plat tot een vierkant. Leg een dun streepje vulling in het midden. Klap het voorzichtig dicht (met behulp van de folie). Druk de randen van de kleefrijst stevig op elkaar en rol het tussen 2 handen tot een rolletje. Maak de uiteindes ook dicht. Zorg dat de lemper goed verpakt is in de folie. De lumper kan in de stomer, magnetron (alleen als je plastic folie gebruikt hebt!) en oven opgewarmd worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lemper recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven