Kroketten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde

Bereidingswijze

  1. In steelpan de smelten (niet bruinen).
  2. Direct als het bruisen is afgelopen de toevoegen.
  3. Met garde blijven roeren op gaspit daarna de helft van de hete bouillon toevoegen.
  4. Blijven roeren op gaspit tot het weer glad is dan kwart van bouillon toevoegen.
  5. Als dit weer glad is laatste bouillon toevoegen en weer glad roeren op gaspit.
  6. Ragout van vuur nemen.
  7. Op smaak brengen met kruiden en .
  8. aan reepjes snijden samen met de grof gesneden kruiden.
  9. Even erdoor mengen met houten lepel.
  10. Laten afkoelen in een vlakke schaal.
  11. in een bord leggen.
  12. Eiwitten loskloppen op een bord.
  13. Met een (ijs)lepel de juiste hoeveelheid koude ragout opscheppen.
  14. met natte handen tot een kroket vormen en in de leggen.
  15. Door de rollen, allemaal na elkaar door het eiwit halen en weer door de rollen.
  16. Weer laten opstijven (of invriezen voor een later tijdstip).
  17. Frituur olie naar 180ºC.
  18. verwarmen en de kroketten (niet teveel tegelijk) 4 minuten bakken.
  19. Heet serveren, met mosterd en .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Kroketten

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kroketten
VariatieAantalGang
Kaaskroketten2Bijgerechten
Kroketten met Goudse kaas en peterselie1Snacks
Viskroketten1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje en paneermeel
  • boter, bouillonblokje, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
191 kcal
9%764 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kroketten