Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krokante aubergine recept
Krokante aubergine recept

Krokante aubergine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem in een grote kom en meng de bloem met alle ingrediënten behalve de aubergine en de olie.
Halveer de aubergines en snijd partjes van ongeveer een halve centimeter. Maak de partjes schoon en verwijder het overtollige water, maar veeg de partjes niet droog. Het vocht zorgt er namelijk voor dat het gekruide bloemmengsel goed blijft plakken aan de aubergine. Voeg de auberginepartjes toe aan de bloemmix en schud het geheel goed door elkaar tot alle partjes bedekt zijn met bloem.
Verhit een diepe pan of wok met olie (190 graden Celsius). Test of de olie heet genoeg is door een stukje oud brood in de olie te laten vallen. Wanneer het brood meteen boven komt drijven is de olie gereed voor gebruik.
Frituur de auberginepartjes in één keer bruin en krokant. Tip: leg niet te veel partjes tegelijkertijd in de pan, de temperatuur van de olie daalt te veel waardoor de partjes niet krokant maar vet zullen worden. Haal de krokante, goudbruine aubergines uit de olie en leg ze op een bord met keukenpapier om de overtollige olie op te vangen. Serveer met een chutney. Smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit krokante aubergine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Krokante aubergine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk echt waar.
    Jeank gaf dit recept op 25 juni 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven