Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knoflook-saliebrood recept
Knoflook-saliebrood recept

Knoflook-saliebrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vet een bakplaat in met de boter. Zeef de bloem boven een grote kom en druk de korrels die nog in de zeef zitten fijn. Roer de gist, de salie en de helft van het zeezout erdoor. Houd 1 theelepel van de knoflook achter en doe de rest in de kom. Voeg het water en de honing toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het 5 minuten. Leg het deeg in een ingevette kom, dek die af en laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld. Kneed het deeg nog een paar minuten, vorm er een krans van en leg deze op de bakplaat. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten tot het stevig aanvoelt. Bestrooi met de rest van het zeezout en de knoflook. Bak het brood 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat het brood voor het serveren op een rooster afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit knoflook-saliebrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven