Kerriesoesjes met Hollandse garnalen

Ingrediënten

+ -
print

Om te garneren:

Voor de soesjes:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Breng de met de en het in een ruime pan aan de kook.
  2. Voeg dan al roerende de erbij.
  3. Roer flink met een houten lepel tot de massa stevig is en loslaat van de bodem.
  4. Laat dit enigzins afkoelen.
  5. Daarna de pan van het vuur nemen en de er stuk voor stuk doorheen mengen tot een stevig, glad beslag ontstaat.
  6. Doe dit beslag in een spuitzak met een glad spuitje en spuit hier bolletjes van op een met ingevette bakplaat.
  7. Bak de bolletjes in de oven op 200 graden C., in 15 min.
  8. mooi bruin en gaar.
  9. Laat ze dan afkoelen.
  10. Roer in de tussentijd de met de room glad.
  11. Voeg de , de , het en peterselie toe en breng op smaak met en .
  12. Roer de garnalen nu hier doorheen.
  13. Nu de afgekoelde soesjes half opensnijden en vullen met de garnalenvulling.
  14. Op gekoelde borden plaatsen met sla, blokjes tomaat en partjes citroen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • mayonaise en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, melk, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, melk, boter
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
329 kcal
16%1316 kcal
Vetten
29 g.
41%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerriesoesjes met Hollandse garnalen