Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Huisgemaakte Dimsum recept
Huisgemaakte Dimsum recept

Huisgemaakte Dimsum


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de gehakt aan met peper, zout, knoflook, gember. Hak de koriander, bosuitjes en waterkastanjes zo fijn mogelijk en voeg toe aan gehaktmengsel. Leg de filodeeglapjes uit (niet ontdooien voor gebruik!) en leg op ieder deeglapje 1 kleine eetlepel van het gehaktmengsel. Vouw vervolgens dicht. De vorm van de Sui Mai (de chinese benaming van deze dimsum) is voor ons als thuiskoks erg lastig te maken. De wantan vorm is makkelijker en net zo smakelijk! De vulling in het midden van het deeglapje houden, alle punten naar elkaar toe brengen en dichtknijpen. Bereiden in stoommandje a 20 minuten. Dimsum kan gemaakt worden naar eigen inzicht en smaak. Bovenstaand is soort basisrecept. Je kan hieraan eventueel Chinese worstjes in stukjes, maar ook garnalen toevoegen!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit huisgemaakte dimsum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven