Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Honing-Lavendeltaart met framboos recept
Honing-Lavendeltaart met framboos recept

Honing-Lavendeltaart met framboos


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hazelnoot-financiersbodem
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt voor de beurre noisette de boter in de pan tot hij lichtbruin van kleur wordt en naar nootjes ruikt. Laat circa 2 minuten afkoelen. Maal de hazelnoten met poedersuiker en de bloem tot een fijn poeder. Roer de eiwitten los met de abrikozenjam en meng door het notenpoeder. Voeg de lauwe beurre noisette en de hazelnootlikeur toe en meng goed door. Vet de taartpan in en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag erin. Bak in circa 1 5 minuten goudbruin en gaar.

Honing-lavendelcrème
Breng in een pan de melk, de honing en de lavendel aan de kook. 
 Roer de eidooiers met de bloem glad. Giet de melk door een zeef op het eimengsel en roer goed door. Schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de honing-lavendelcrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. 
Giet de honing-lavendelcrème op een plaat, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de honing-lavendelcrème toe aan de luchtige boter en roer goed door. Schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een spiraalvorm op de hazelnoot-financiersbodem.

Garnering
Hak de pistache fijn. Verdeel de frambozen over de taart, besprenkel met honing en garneer met de gehakte pistache, honingraad en een takje lavendel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit honing-lavendeltaart met framboos recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven