Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hartig, gevuld bladerdeeg recept
Hartig, gevuld bladerdeeg recept

Hartig, gevuld bladerdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het gehakt in een kom. Splits 1 ei en klop het eiwit los en voeg dit aan het gehakt toe. (dooier bewaren) Meng door het zout, peper, djinten, ketoembar en de bloem en bestrooi hier het gehakt mee. Kneed alles tot een massa. Pel de ui en knoflook en snipper ze heel fijn. Hak de geschrapte worteltjes en de gewassen bosui fijn. Bak in wat hete olie de ui, knoflook en prei goudgeel. Voeg het gehakt, de erwtjes en worteltjes toe en bak dit mee, tot het vlees lichter kleurt. Voeg de selderij toe. Neem de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Bak van het andere ei (niet de dooier dus) een soort van roerei, waarbij de structuur zo fijn mogelijk moet zijn. Schep het ei door het gehaktmengsel. Leg ondertussen het bladerdeeg over het aanrecht om te ontdooien. Als ze ontdooit zijn schep dan in het midden van elk velletje een eetlepel van de vulling. Vouw het bladerdeeg met de randen met losgeklopte eierdooier op elkaar (als een saucijzenbroodje) Druk een vork zachtjes in de rand voor een leuk effect. Splits het 3e ei en gebruik klop de dooier los. Bestrijk het bladerdeeg met het eigeel en bak ze ca. 15 20 minuten goudgeel en knapperig in de oven op 150 graden C .

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hartig, gevuld bladerdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven