Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hapje van witlof en geitenkaas recept
Hapje van witlof en geitenkaas recept

Hapje van witlof en geitenkaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de blaadjes los van het struikje los en was deze. Dep met keukenpapier de blaadjes droog. Leg ze op een schaal. Roer de kaas los met wat zeezout en vers gemalen peper en schep in elk blaadje ongeveer 1 eetlepel kaas. Schep de granaatappelpitjes uit de granaatappel. (dit kan men ook doen door de granaatappel doormidden te snijden en met een lepel op de achterkant te kloppen; de pitjes komen dan makkelijk naar buiten). Garneer met de pitjes en de pecannoot.
Variaties:
Vervang eventueel de granaatappelpitten door stukjes vijg.
Breng de kaas op smaak met wat knoflook en garneer met een klein kruisje van bieslook en met een stukje zongedroogde tomaat.
Vul de witlofblaadjes met blauwaderkaas die los is geroerd met wat boter en garneer met walnoten.

Serveersuggesties

Met dit recept kan men super goed combineren. vervang de verse geitenkaas door romige blauwaderkaas als Magor (mascarpone met gorgonzola) of verse kruidenroomkaas. De garnering kan ook met druiven, dadel, vijgen partjes, of sinaasappel, maar dan wel in kleine stukjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hapje van witlof en geitenkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven