Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hamburger recept
Hamburger recept

Hamburger


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Doe de tartaar in een kom een kneed er de eieren en het paneermeel onder.
Vorm hiervan 8 hamburgerschijven van elk ca. 110 gr. Doe dit met de hand of gebruik een dresseerring van ca. 10 cm doorsnede; druk de tartaar goed aan voordat je hem uit de ring drukt.
Vet een koekenpan in met een beetje olijfolie en bak de hamburgers aan elke kant in ca. 3 4 minuten af. Leg na het keren een plakje Cheddar smeltkaas op elke schijf en plaats de deksel op de pan zodat de kaas kan smelten door de bovenwarmte. Laat wel een flinke kier open zodat de stoom kan ontsnappen.
Snijd de broodjes doormidden en verwarm ze 5 minuten in n voorverwarmde oven op 180C.
Als je ze niet te droog wilt hebben besproei je ze vooraf alzijdig met wat water.
Houd je net wel van droog dan kun je ze ook even onder de grill voorverwarmen.
Doe dit eventueel in 2 partijen als je de hamburgers niet allemaal tegelijk wilt opdienen.
Snijd de uien in ringen en bak die ondertussen in een beetje olijfolie tot ze glazig en gekarameliseerd zijn.
Leg een half broodje op een voorverwarmd bord. Besmeer dat licht met ketchup. Drapeer hier enkele blaadjes ijsbergsla op. Leg hierop een hamburgerschijf met de kaas aan de bovenzijde.
Strooi daar wat gebakken ui op. Vervolgens een eetlepel tartaarsaus, weer een blaadje ijsbergsla en een plakje tomaat. Besmeer de bovenste helft van het broodje licht met ketchup en druk dit boven op de hamburger.
Garneer het bord met nog wat ijsbergsla, enkel plakjes tomaat en 1 of 2 augurkjes. Besprenkel dit met enkele druppels witte wijnazijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hamburger recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven