Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ham-kaas rijstballetjes recept
Ham-kaas rijstballetjes recept

Ham-kaas rijstballetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden Kook de risotto in lichtgezouten water beetgaar. Giet af en meng de boter, de peterselie en de kaas erdoor. Klop 2 eieren los en roer door de risotto. Laat afkoelen. Meng de mozzarella met de ham. Klop als de rijst is afgekoeld de overige 2 eieren los en roer door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Vorm 2 hoopjes rijst tot 2 bolletjes. Druk er een kuiltje in en vul ze met wat mozzarella. Plak de 2 helften op elkaar en maak een gladde rijstbal. Rol de rijstbal eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en vervolgens door het broodkruim. Verhit ee laagje olie in een pan en frituur hierin de rijstbal, Draai regelmatig om. Draai ondertussen de volgende rijstbal. Haal de rijstballetjes uit het vet als ze mooi goudbruin zijn . Laat ze uitlekken op absorberend papier. Verwarm de balletjes voor het serveren 5 minuten in de oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ham-kaas rijstballetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven