Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Glutenvrij bladerdeeg recept
Glutenvrij bladerdeeg recept

Glutenvrij bladerdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef het bloem boven een kom. Snijd met twee messen margarine in kleine stukjes. Voeg het bronwater en de azijn aan het mengsel toe. Meng met een mes alle ingrediŽnten tot een samenhangend geheel ontstaat.
Leg het deeg in de vorm van een bal op een bord, dek het af en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg na 1 uur uit tot een lap met een dikte van plm. 0,5 cm. Vouw het deeg in drieŽn, zowel in de lengte als in de breedte. Draai het deeg een kwartslag, rol het weer losjes uit en vouw het weer op. Doe dit drie keer. Zorg dat het deeg, tijdens het uitrollen niet gaat plakken, bestuif het regelmatig met wat bloem. Het uitrollen moet losjes gebeuren, dus niet te hard aandrukken. Leg het weer in de koelkast. Herhaal de bewerking nog twee keer met tussenpozen van minstens 1 uur. Na de laatste bewerking is het bladerdeeg klaar voor gebruik.
Snijd de bladerdeeg in stukken, naargelang het gebruik, lag er plastic huishoudfolie tussen en bewaar het in de diepvries tot gebruik.

Glutenvrij bladerdeeg is bij sommige winkels wel te koop, maar is meestal klein van stuk en duur. Als je zelf maakt kun je de grootte aanpassen aan het gerecht waarvoor je het maakt.
Bladerdeeg is te gebruiken voor appelbollen, sauzijzenbroodjes, en Pasteibakjes. Voor deze laatste volgt binnenkort van mij het recept.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit glutenvrij bladerdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Glutenvrij bladerdeeg heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6.7 / 10 in 3 recensies

  • De allergeen-informatie bij dit recept is fout, dit is GEEN glutenvrij bladerdeeg. Spelt bevat namelijk gluten !
    Claudia gaf dit recept op 20 december 2017 4 uit 5 sterren
  • Zelfs 100%spelt is NIET glutenvrij
    Marjolijn Meerts gaf dit recept op 10 maart 2017 4 uit 5 sterren
  • Spelt is NIET glutenvrij!
    Tineke gaf dit recept op 25 december 2016 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven