Garnalenpasteitjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen tot 220 °C.
  2. Het deeg uitrollen tot 1 cm dikte.
  3. Met uitsteekvorm of een glas, 4 cirkels uitsteken van zo'n 6 cm diameter. 2 van deze cirkels op een natgemaakte bakplaat leggen.
  4. De andere twee met een kleinere uitsteekvorm of glas het midden uitsteken.
  5. De verkregen buitenringen met water bevochtigen en op de cirkels op de bakplaat leggen.
  6. De uitgestoken kleinere cirkels er terug in; dit worden de dekseltjes.
  7. Aan de buitenzijde bestrijken met geklopt ei en af bakken in de warme oven.
  8. Neem na het bakken de dekseltjes uit het midden en haal onmiddellijk het kruim uit de pasteitjes.
  9. Houd ze warm in de uitgedoofde oven tot de vulling is bereid.
  10. Een witte roux maken met de en de .
  11. De erdoor kloppen met een garde tot een gladde saus.
  12. Op smaak brengen met een snuifje zout en even laten inkoken.
  13. Van het vuur nemen en de erdoor roeren.
  14. De onder roeren.
  15. De pasteitjes vullen met de bereiding, dekseltje erop en onmiddellijk opdienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, kaas
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
382 kcal
19%764 kcal
Vetten
20 g.
28%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%42 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garnalenpasteitjes