Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Fruitempanada's recept
Fruitempanada's recept

Fruitempanada's


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Werk het plantaardige erdoor tot er een kruimige massa ontstaat. Roer water erdoor tot het opgenomen is. Kneed zachtjes en voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig is. Laat het deeg 15 minuten afgedekt staan. Verdeel het deeg in 10 porties. Rol er op een met bloem bestoven werkblad bolletjes van en laat ze afgedekt 20 minuten rusten. Rol daarna elke bol uit tot een cirkel van 18 centimeter doorsnede. Bedek de cirkels die klaar zijn. Verhit minstens 5 centimeter olie in een ( frituur)pan tot 190 graden C. Snijd de abrikozen in kwarten en kaas in tien gelijke stukken. Leg een stukje kaas en een even aantal stukjes abrikoos op de ene helft van elke tortilla. Vouw de andere helft erover, druk de randjes goed dicht en knijp er decoratieve plooitjes in. Frituur per keer een empananda tot beide kanten goudbruin zijn. Bedruip de bovenkant steeds met olie zodat de tortilla luchtig wordt. Laat de empanada's op keukenpapier uitlekken en serveer ze heet, bestrooi ze met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit fruitempanada's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven