Falafel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe de met het en in een kom en laat het 24 uur weken.
  2. Laat de in een zeef uitlekken.
  3. Pel en snipper de en per er de knoflook boven uit.
  4. Pureer de met de en 1 en meng er de , , en door.
  5. Vorm van het mengsel balletjes van de grootte als een stuiter.
  6. Verhit een flinke scheut olie in de koekenpan en bak de balletjes in 5 minuten rondom knapperig bruin en gaar.
  7. Hak de fijn.
  8. Pers de knoflook er boven uit en voeg de en 1 deciliter toe en meng alles tot een sausje.
  9. Breng het op smaak met en .
  10. Schep het mengsel in een klein schaaltje en zet het op een groot bord.
  11. Lag de falafelballetjes er om heen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Falafel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Falafel
VariatieAantalGang
Couscoussalade met falafel en knoflooksaus1Rijstgerechten
Tomatencouscous met pittige prei en falafel1Vegetarisch
Falafel (witte bonenkoekjes)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Falafel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ga het proberen, lijkt me lekker :)
vane66a 21 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
39 kcal
1%156 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Falafel