Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dadels gevuld met roomkaas en sinaasappelsiroop recept
Dadels gevuld met roomkaas en sinaasappelsiroop recept

Dadels gevuld met roomkaas en sinaasappelsiroop


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil een sinaasappel, snij hierbij de schil heel dun en laat het witte gedeelte zitten. Snij de schil in fijne lange repen.
Snipper de ui heel fijn. Verhit 4 eetlepels olie in een pan op hoog vuur. Fruit de gesnipperde ui in de pan tot deze glazig ziet, voeg vervolgens de fijne reepjes sinaasappelschil toe en roer dit goed door elkaar. Voeg 1 eetlepel suiker en het sap van 2 sinaasappels toe, laat dit rustig inkoken op laag vuur tot een siroop
Schep intussen de roomkaas in een schaal en roer dit goed door elkaar tot een glad mengsel. Schep de roomkaas vervolgens in een spuitzak.
Voeg 1 eetlepel balsamicoazijn toe aan de siroop als deze stroperig is. Haal vervolgens de pan van het vuur. Breng de siroop op smaak met zout en peper.
Snijd de dadels in de lengte in en verwijder de pit. Vul de dadels met de roomkaas.
Verdeel de gevulde dadels over een schaal en schep de sinaasappelsiroop eroverheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dadels gevuld met roomkaas en sinaasappelsiroop recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven