Coxinha (kipkroketjes)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Breng de met de , knoflook, en laurier in de bouillon langzaam aan de kook.
    Laat dit ca. 15 min garen.
    Zeef de bouillon en bewaar 350 ml.
    Snij de kipfilet in kleine stukjes en meng het met de , lente-ui en rode .
    Laat het opstijven in de koelkast.
    Breng de bouillon opnieuw aan de kook en roer er geleidelijk de doorheen tot er na een paar minuten een stevig deeg ontstaat. (Voeg als het deeg te plakkerig is meer toe. )
    Laat het deeg in een kom afkoelen en koel het verder in de koelkast tot het stevig genoeg is om uit te rollen.
    Verdeel het deeg in 16 porties en rol hier balletjes van.
    Verdeel het kipmengsel ook in 16 porties.
    Druk de balletjes plat en leg er een portie kip op.
    Vouw het deeg eromheen en maak een kegelvormig pakketje.
    Bestuif de pakketjes rondom met .
    Rol ze door het ei en daarna door het .
    Laat de pakketjes op een stuk bakpapier in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.
    Verhit de olie tot 180 graden en frituur hierin de coxinha’s in porties van 4 goudbruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • kippenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon, roomkaas, paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
617 kcal
30%2468 kcal
Vetten
89 g.
128%356 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
69 g.
26%276 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coxinha (kipkroketjes)