Ingrediënten

+ -
print

Voor het zanddeeg:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Het zanddeeg:
  2. Snijd de in stukjes en laat hem een beetje zacht worden.
  3. Verdeel het in tweeën.
  4. Kneed snel alle ingrediënten voor de zandkoekjes tot een deegbal die u in plasticfolie wikkelt.
  5. Laat het deeg ongeveer 40 minuten rusten in de koelkast.
  6. Bereid ondertussen de garnering:
  7. Smoor de stokvis in een koekenpan in een scheutje olie met een teentje gedurende 30 minuten, verwijder eventuele graatjes en velletjes en pureer de vis met een scheutje olie en vers gemalen peper tot een dikke créme.
  8. Bestrooi de in de lengte gehalveerde garnalenstaarten met wat geraspte en een snufje en laat ze afgedekt marineren.
  9. Snijd de fijn en roer er wat gehakte doorheen.
  10. Rol het deeg, zodra het klaar is, uit tot een dikte van 5 milimeter en snijd er 48 cirkels uit met een diameter van 5,5 centimeter.
  11. Leg de deegcirkels op met bakpapier beklede bakblikken en bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar in een oven van 180 graden C.
  12. Neem ze uit de oven, laat ze afkoelen en garneer er 16 met slablaadjes, garnalenstaarten en geraspte , 16 met gerookte paling en en de rest met stokvispuree en blaadjes .
  13. leg de hapjes op een dienblad en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1983 kcal
99%7932 kcal
Vetten
187 g.
267%748 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
78 g.
30%312 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cocktailhapjes van zanddeeg