Champignon-sjalottentaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de .
  2. Snijd de in plakjes.
  3. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  5. Vet een ovneschaal in met .
  6. Breng de met in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg al roerend de toe.
  7. Blijf het mengsel goed roeren tot de geheel is opgenomen.
  8. Laat het mengsel iets afkoelen.
  9. Klop de in een kommetje los en voeg het al roerend toe aan het deeg.
  10. Bekleed een diepe ovenschaal van 25 cm lengte dun met het deeg.
  11. Verhit de in een koekenpan en fruit de 10 minuten.
  12. Voeg de toe en laat het met de deksel op de pan 5 minuten koken.
  13. Neem de deksel van de pan en voeg al roerend de toe.
  14. Voeg al roerend de bouillon toe en meng het geheel tot een gladde saus.
  15. Laat de saus 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  16. Voeg al roerend de tomatenblokjes, en basilicum toe.
  17. Verdeel de vulling over het deeg.
  18. Bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten.
  19. Verlaag de oventemperatuur tot 180 graden C.
  20. en bak de taart in 15 minuten gaar en bruin.
  21. Serveer de taart direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • kruidenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruidenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, boter, kruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
340 kcal
17%1360 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Champignon-sjalottentaart