Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkool snack recept
Boerenkool snack recept

Boerenkool snack


Ingrediënten


Bereidingswijze


Superfood: gezonde snack uit Amerika! Verwarm de oven voor op 180 graden. Trek de boerenkool van de stengel, zodat je redelijk grote stukken over houdt. De stengel is erg bitter, deze eet je liever niet.
Was de boerenkool goed en laat het even uitlekken of gebruik een sladroger, tot het weer helemaal droog is.
Leg de boerenkool uitgespreid over de bakplaat met het bakpapiertje. (meerdere bakplaten als je alles in 1 keer wilt maken) Strooi hier een beetje van de olijfolie over heen. Besprenkel de boerenkool lichtjes met het zout. (Dit kan ook eventueel achteraf). Plaats de bakplaten in de oven en laat het ongeveer 7.5 minuten (afhankelijk van de oven) lekker goed krokant worden. Een lekkere gezonde snack, nog onbekend in Nederland. Eenmaal klaar, smullen maar!

Serveersuggesties

LET OP! De boerenkool mag echt niet bruin worden, dus hou het wel in de gaten! Tip: Gebruik voor dit recept ongesneden verse boerenkool, uit een verpakking van de winkel is namelijk meestal net te fijn gesneden. Tip 2: Strooi na jouw smaak voorkeur, er wat kerrie, wasabi of paprika poeder overheen. Yummy! Je kan overigens elke soort boerenkool gebruiken voor dit receptje!

Allergenen Informatie

Voor dit boerenkool snack recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven