Ingrediënten

+ -
print

Voor de dip:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm een frituurpan voor op 180ºC.
  2. Kook de rijst gaar met het bouillonblokje en laat het afkoelen.

    Maak ondertussen de dip.
  3. Meng de chilisaus met 2 el water en de .
  4. Knip er een paar takjes boven fijn en roer nog even goed om.

    Snijd de en knoflook fijn.
  5. Meng dit samen met de gehakte kruiden door de afgekoelde rijst.
  6. Breng het mengsel op smaak met en en rol er mooie balletjes van.

    Doe de , het losgeklopte en het elk in een diep bord.
  7. Haal de balletjes eerst door de , dan door het en als laatste door het .

    Frituur de bitterballetjes in de hete olie.
  8. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer de dip erbij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon, paneermeel, sweet chili saus kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon, paneermeel, sweet chili saus kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon, paneermeel, sweet chili saus
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in sweet chili saus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon en sweet chili saus
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • sweet chili saus kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in krab
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in sweet chili saus
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sweet chili saus
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
179 kcal
8%716 kcal
Vetten
2 g.
3%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bitterballetjes van krab en koriander