Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Balkenbrij van Anne recept
Balkenbrij van Anne recept

Balkenbrij van Anne


Ingrediënten


Bereidingswijze


De varkenshielen in water met bouillonblokjes aan de kook brengen. De hielen moeten net onder water staan. Koken tot het vlees gemakkelijk van het bot valt. De hielen uit de bouillon nemen, vet verwijderen en botjes. Het gare vlees door een vleesmolen malen of in de keukenmachine fijn hakken. De bouillon weer heet maken, proeven, deze moet pittig zijn en eventueel wat peper en zout toevoegen. Het gemalen vlees erbij doen, dan met een bloemzeef boekweitmeel toevoegen. Ondertussen blijven roeren en 2 theelepeltjes kruidnagelpoeder toevoegen. Blijven roeren, het mengsel moet een soort beton worden. (Met zijn tweeŽn werkt het best, de een roert, de ander houdt de pan vast). Proeven, zo nodig nog wat kruidnagel erbij, maar ook weer niet te, het geheel moet zacht van smaak blijven. Doorroeren als dat nog gaat, dat de houten pollepel hierbij breekt is geen bijzonderheid. Klaar! De balkenbrij nu in schaaltjes (niet te diep, bijvoorbeeld soepborden, lege opdienschalen) doen, boekweitmeel er op strooien en met de handen aandrukken. Laten afkoelen. Voor gebruik in dunne plakjes snijden (een 1/2 cm. is net te dik) en bakken in hete roomboter. Ideaal: krokante buitenkant, zacht van binnen.

Serveersuggesties

Lekker in koude winters, bij de lunch. Balkenbrij gaat snel op, om het werk lonend te doen zijn een grote hoeveelheid maken. Ik zou zorgen voor een pak extra boekweitmeel, te weinig meel is namelijk rampzalig.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit balkenbrij van anne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Balkenbrij van Anne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Hoi Jan de laat. Het probleem is dat meel verschillend vocht op neemt het licht eraan hoe oud het meel is en waar je het bewaard. Het probleem wat jij omschrijft duid er op dat je meer meel moet toe... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 18 januari 2013 3 uit 5 sterren
  • L.S wij mijn vrouw en ik proberen al meerdere malen balkenbij te maken , het beslag is prima van smaak .wij gebruiken 250 gram boekweitmeel per 1 liter bouillon. Maar steeds is het eind resultaat d... Lees reactie
    Jan de Laat gaf dit recept op 18 januari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven